FEDELE


Onze school, Camino Barcelona is een actief lid van de FEDELE associatie, met onze docenten die regelmatig de papieren voor het DELE examen voorbereiden en werken als DELE examinatoren voor DELE examens in Barcelona.

Wat is FEDELE?

FEDELE is een Spaanse Federatie van Verenigingen van Scholen van Spaans als Vreemde Taal. 90 scholen bezitten de erkenning van Instituto Cervantes.Omdat het is opgericht in 2004, heeft FEDELE kwaliteit en is het uitmuntend in het lesgeven van Spaans en al hun diensten die worden aangeboden bij de scholen.
FEDELE´S voornaamste doel is om de status van de kwaliteit en is het uitmuntend in het lesgeven van Spaans en al hun diensten die worden aangeboden bij de scholen.

Door middel van de door het Cervantes Instituut ondertekende overeenkomst, is FEDELE de partnerinstelling voor de uitvoering van DELE examens en heeft het examen centra in verschillende Spaanse steden.

De DELE examinering (Los Diplomas de Español como Lengua Extranjera – Certificaat met Spaans als Buitenlandse Taal) is de enige international kwalificatie van de Spaanse Ministerie van Onderwijs dat wordt erkend over de hele wereld door particuliere bedrijven, de kamer van koophandel en publieke en private onderwijsinstellingen.


  • A1 niveau: Dit certificaat valideert voldoende talenkennis om te communiceren in eenvoudige communicatie, situaties met betrekking tot het gebied van directe behoeften of eenvoudige alledaagse onderwerpen.

  • A2 niveau: Dit certificaat valideert voldoende talenkennis om te begrijpen en te reageren op passende wijze in dagelijkse situaties op persoonlijke informatie, informatie over familie en vrienden, winkelen, plaatsen, werk, etc.).

  • B1 niveau: Dit certificaat valideert voldoende talenkennis te begrijpen en adequaat te reageren op de meest voorkomende situaties van het dagelijks leven en de wensen en behoeften op een eenvoudige manier uit te drukken.

  • B2 niveau: Dit certificaat valideert voldoende talenkennis om te communiceren in gewone situaties van het dagelijks leven, onder normale omstandigheden van communicatie die geen specialistische kennis van de taal vereist.

  • C1 niveau: Dit certificaat valideert voldoende talenkennis om zichzelf uit te drukken en te communiceren zonder te beperken wat wordt bedoeld. De kandidaat heeft een goede beheersing van een breed repertoire aan woorden, met inbegrip van alledaagse uitdrukkingen.

  • C2 niveau: Dit certificaat bevestigt de nodige taalkundige vaardigheden om te communiceren in situaties met geavanceerd gebruik van de taal en de kennis van culturele gewoonten die worden blootgesteld door de taal.


De DELE voorbereidings cursus is een specifieke cursus, aangeboden door Camino Barcelona, om studenten ondersteuning te bieden in verschillende vakgebieden van de taal, maar ook om de praktische informatie en advise te geven over de officiële examens.

De DELE voorbereidingscursus helpt de student zich meer vertrouwd met zijn kennis te voelen op het moment dat hij de toets gaat doen.

De DELE voorbereidingscursus worden aangeboden door de FEDELE scholen het hele jaar door. Vakter in mei, augustus en November als je van te voren boekt.

Evenals overleg met de school voor het rooster en de prijzen, kunnen de studenten ook advise krijgen in Camino Barcelona over het juiste niveau Spaans en de aanvraagprocedure.